Andrea Smeenge

Mijn naam is Andrea Smeenge.
Ik woon samen met mijn vriend en mijn twee zoons Pim (2011) en Rik (2016) in Wildervank. Fotografie heeft al lange tijd mijn interesse. Ik maakte vooral met mijn telefoon en af en toe met een compact camera mijn foto’s. Een digitale spiegelreflexcamera stond al een hele poos op mijn verlanglijstje. In mei 2017 heb ik eindelijk maar toch mijn wens waargemaakt en een Nikon D3300 gekocht.

Niet lang daarna ben ik met een vriendin naar een fotoclub gegaan. In het begin beviel dat prima. Ik probeerde zoveel mogelijk mee te doen met de week- en maandopdrachten. Tijdens het bespreken van de foto’s kwam er echter vaak maar van een klein groepje mensen nuttige feedback en dat vond ik jammer. Vooral omdat ik juist  bij een fotoclub was gegaan om beter te leren fotograferen. Ik wilde toch wat meer uitdaging en verdieping en daarom ben ik uiteindelijk bij deze fotoclub weggegaan. Omdat ik het toch erg leuk vind om met andere mensen die geïnteresseerd zijn in fotografie, ben ik bij deze fotografieclub gegaan.

De basiscursus heb ik gevolgd bij Mariël. Ik probeerde voordat ik de basiscursus gevolgd had ook al heel wat dingen uit en probeerde vooral in de manuele stand te fotograferen. Dit lukte over het algemeen vrij goed, maar het was nog behoorlijk puzzelen. Na de basiscursus was alles wat duidelijker, waardoor het makkelijker werd om in de M-stand te fotograferen.

Ik fotografeer het liefste in de natuur. Ik pak regelmatig de camera om in de achtertuin foto’s te maken. Ook als ik ga wandelen, probeer ik mijn camera zoveel mogelijk mee te nemen. Er met een vriendin op uit trekken om te fotograferen vind ik ook heerlijk. Samen leuke plekken ontdekken en vastleggen. Wel vind ik het soms best lastig om de tijd hiervoor te vinden met twee jonge kinderen.