Gert Jan Kruizinga

Hallo, mijn naam is Gert Jan Kruizinga. Ik ben gescheiden en woon samen met mijn twee katten in Veendam.

Fotografie is iets wat mij van jongs af aan al interesseert. Dit is ook een beetje met de paplepel ingegoten, mijn vader was vroeger al lid van een fotografieclub in Veendam en had thuis een eigen doka, toen nog in zwart/wit. Ik vond het prachtig om te zien hoe hij foto's afdrukte met de vergroter. Later, op de middelbare school, heb ik dat zelf ook nog een tijdje gedaan bij een workshop fotografie.

Toen mij vader stopte met zijn hobby heb ik voor hem een compact camera gekocht en heb ik zijn oude Minolta SLR camera gekregen met de lenzen en toebehoren. Deze heb ik pas verkocht toen digitale fotografie al een eind gevorderd was in zijn ontwikkeling. De volgende camera was een Kodak digitale camera met ingebouwde 10x optische zoom lens, deze heb ik vele jaren met plezier gebruikt en ook veel foto's mee geschoten.

Na mijn scheiding kroop het bloed toch waar het niet gaan kon en heb ik mijzelf een Canon 70D DLSR aangeschaft. Het geeft je toch meer controle over de foto's die je maakt. Mijn voorkeur voor foto's ligt in natuur en landschappen.