Piet Tiggelaar

Ik ben Piet Tiggelaar, naast wandelen is fotografie een van mijn grootste hobby’s. Tot het digitale tijdperk beperkte ik mij vooral tot de vakanties om foto’s te maken. Na de aanschaf van mijn eerste digitale camera, een bridge-amera van Canon, ben ik mij er verder in gaan verdiepen. Vooral vogel-, landschaps- en macro-fotografie hebben mijn grote belangstelling.


In 2012 schafte ik mijn 1ste spiegelreflexcamera aan en ging mij nog meer verdiepen in het maken van foto´s. Mijn actieve sportcarrière was inmiddels achter de rug en er bleef meer tijd over voor de fotografie. In Alkmaar, waar ik tot vorig jaar woonde, volgde ik een paar cursussen bij Laura Wanders en Artiance. Om vervolgens de stap te maken van lid te worden van Het Foto café. Dat beviel zo goed, dat ik na mijn verhuizing naar Veendam op zoek ging naar een fotoclub en zo bij Beyond Basics terecht kwam. Voordeel van de fotoclub is dat je nu ook foto’s maakt die je normaal niet maakt. Je leert er altijd weer van.


Inmiddels werk ik niet meer, dus alle tijd om ´s morgens of ’s avonds op pad te gaan om gebruik te maken van het mooie ochtend- of avondlicht.